Resmål


Svenska
Change

Flyg till Bergen

Flyg till Bergen – upplev höga berg och norska fjordar

Bergen må mycket väl vara en av världens vackraste städer, vilket de resenärer som kommit till Bergen för att åka Hurtigruten – en av världens mest legendariska båtkryssningar – säkerligen håller med om.
Med sina höga berg och norska fjordar, kullerstensgator och ett sprudlande kulturliv lockar Bergen på senare år fler turister än någonsin förr. Så pass många att det faktiskt blivit alldeles nödvändigt att boka boende i förväg, speciellt under sommaren när Bergen är som finast.

Besök Bryggen – UNESCO världsarv

Passa på och flyg till Bergen och besök Bryggens hamn. Det var här Hansan stationerade en av sina största utländska huvudkvarter, Bryggen som idag finns med på UNESCO:s världsarvslista, och det var i Troldhaugen söder om stan som kompositören Edvard Grieg vilade upp sig om somrarna. Och vem skulle inte bli inspirerad i närheten av medeltida byggnader, trånga gränder och Torgets vibrerande fiskmarknad? För en extra dos historia, besök Håkon’s Hall, byggd redan under 1200-talet, förstörd under andra världskriget men restaurerad till sitt ursprungliga skick.

Sevärdheter och nöje

Idag fortlever allt det och har samtidigt utökats med sushi- och tapasrestauranger, Bergens internationella kulturfestival och en rolig kafétradition. Lägg till vänliga människor med ett glatt klingande språk och resan är räddad. Fast glöm inte paraplyet, Bergen är nämligen ett av de blötaste ställena i landet med 275 regndagar om året. Å andra sidan är vintrarna milda, med bara en plusgrad som medeltemperatur i januari.

Boka ditt flyg till Bergen och Norge idag på sas.se!

Kort om Bergen

Invånare: 244 620 (2008)
Statskick: monarki
Religion: lutheranskt kristna; minoriteter av muslimer, katoliker
Valuta: norska kronor
Tidsskillnad: ingen
Landsnummer: 47
Språk: norska

Ambassad: Skarpögatan 4, Stockholm, Tel: 08-665 6340

Svenska konsulatet i Bergen: Minde Allé, tel 55-59 97 99

Turistinformation: Vågsallmenningen 1, tel 55-55 20 00
 
 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance