Resmål


Svenska
Change

Flyg till Barcelona, perfekt för weekendresor

SAS erbjuder direktflyg till Barcelona från Stockholm, via/från Köpenhamn och Oslo.


Barcelona, enkel resa fr.
 
Flyg till Barcelona

Flyg till Barcelona – perfekt för weekendresor

Kataloniens huvudstad Barcelona är en av Europas allra hetaste städer. Perfekt för weekendresor, storstadsresor och golfresor. I Barcelona samsas tusen år gammal historia med det senaste inom arkitektur, mode och design.

Picassomuseet är stadens mest besökta och Miromuseet, dit man kan ta sig med linbanan från hamnen, är också väl värt en visit.

Närheten till stranden gör Barcelona till en alldeles speciell storstad. Här kan man shoppa och besöka museum under dagen, och när staden tar siesta under eftermiddagen gör man som många andra, tar sitt pick och pack och beger sig till stranden som ligger mitt i city Här kan man bada i Medelhavet och slumra några timmar innan det blir kväll och man är redo att utforska stadens restaurang- och nattliv. Flyg till Barcelona hittar du här på sas.se!

Besök katedralen La Sagrada Familia

Stadens mest kända gata är det hektiska turiststråket La Rambla. Men kolla också in paradgatan Passeig de Gracia. Här återfinns några av modernismens mest uppskattade arkitektur signerad bland andra Antoni Gaudí, stadens son som annars är mest känd för den ofullbordade men smått fantastiska katedralen La Sagrada Familia. För den som vill vila från storstaden finns Costa Dorada med kilometerlånga sandstränder strax söder om Barcelona.

Kort om Barcelona

Invånare: 1,5 miljoner, med förstäder över 3 miljoner 

Statsskick: monarki 

Religion: 72 % katoliker  

Valuta: euro (EUR)

Tidsskillnad: ingen 

Landsnummer: 34 

Språk: spanska och katalanska 

Ambassad:  Spanska Ambassaden, Djurgårdsvägen 21, tel 08 - 667 94 30, Stockholm

Svensk ambassad: Svenska konsulatet i Barcelona: Calle Mallorca 279, tel +34-93-488 35 05

Turistinformation: Place de Catalunya 17, tel +34-93 285 3834


Golfa i Barcelona

Vad sägs om att spela golf på en mästerskapsbana på förmiddagen, tokshoppa på eftermiddagen och njuta av Europas trendigaste uteliv natten lång, efter att ha låtit det katalanska köket ge smaklökarna en upplevelse för livet.


Bästa restipset från SAS personal

Flyg till Barcelona och ta dig sedan till Blanes, en liten fiskeby knappt 6 mil från Barcelona. Staden är genuint spansk med en lokal marknad, shopping och hav. Allt på samma ställe. I Blanes får du god mat och härlig atmosfär och har ändå nära till storstaden Barcelona. Besök också den vackra botaniska trädgården i närheten.
/Anna-Stina

Boka ditt flyg till Barcelona idag på sas.se!


Boka flyg

Utresa
Hemresa


 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance