Resmål


Svenska
Change

Flyg till Alicante

SAS erbjuder direktflyg till Alicante från Stockholm, Oslo och från/via Köpenhamn. Alicante, enkel resa fr.
 
Flyg till Alicante

Alicante, Spanien

Längs Spaniens östkust, i regionen Valencia, reser sig den anrika turiststaden Alicante. Staden är känd för de vita stränderna. Kustområdet har till och med fått namnet Costa Blanca på grund av de ljusa stränderna. Det varma klimatet med mildra vintrar och vackra somrar ger ett flygresemål som lovar sol och badsemester men mer därtill.


Sevärdheter i Alicante

Alicante har en lång historia som en av Medelhavets viktiga hamnar och över staden reser sig slottet Santa Barbara. Högt belägen har det varit en naturlig försvarspunkt under historiens gång men nu är det ett populärt turistmål. Från Santa Barbara har man en fantastisk utsikt över Alicante och de otaliga historiska byggnader som sprider ut sig nedanför fästningen. Här kan man ta del av den spanska kulturen på ett mer påtagligt sätt än många andra turistorter och fortfarande njuta av en perfekt solsemester.


Res bakåt i tiden

På Alicantes prisbelönta arkeologiska museum kan man ta del av Alicantes, Valencias och Spaniens historia. Museet är beläget i ett vackert, antikt sjukhus men det finns många andra vackra byggnader och kyrkor. Ute i medelhavet hittar du ön Tabarca. Förut var det ett tillhåll för pirater men är nu mer populärt hos turister än sjörövare.


Med flyg till Alicante

Alicantes flygplats ligger nära staden och med den lilla tidsskillnaden mellan Sverige och Spanien kan du snabbt komma på plats i solstolen. När solen börjar gå ner kan du ta en uppfriskande promenad på den berömda Explanada de España. Alicante bjuder inte bara på sol, historiska byggnader och stark kultur utan även på ett utmärkt nattliv. El Barrio är känt för sina livliga nattklubbar med mycket musik.

Sol, vita badstränder och mängder av sevärdheter. Upptäck en av Spaniens populäraste turistmål. Flyg till Alicante, boka billiga flygbiljetter här på sas.se!


Övrigt

Teckna reseförsäkringBoka flyg

Utresa
Hemresa

 

 

 

Scandinavian Airlines © 2014

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance