Resmål


Svenska
Change

Flyg till Luxemburg

Luxemburg är världens enda furstendöme och ett av Europas minsta länder. Trots sin ringa storlek har landets mycket att erbjuda och dess plats i "hjärtat av Europa" i den kuperade terrängen mellan Tyskland, Frankrike och Belgien erbjuder många vackra naturupplevelser.

Luxemburg stad

I Luxemburg finns flera små men mycket trevliga städer. Dess huvudstad, Luxemburg Ville har bara 80.000 invånare men är en historisk och charmig stad med många små gator och torg. Under stadens gator finns Bock-kasematterna som är ett nätverk av 23 km underjordiska gångar. Kasematterna härstammar ursprungligen från ett slott som byggdes som ett försvar på 900-talet. Under andra världskriget användes kasematterna som skyddsrum och kunde rymma hälften av stadens invånare.

Mat och dryck i Luxemburg

Många av Luxemburgs kulinariska specialiteter är typiska för skogsområden, t.ex. inkokt hare och ardennerskinka. Andra populära rätter tillagas med gädda och öring från floderna. Moseldalen hör till både Luxemburg och Tyskland, och de lokala vita vinerna är välkända och uppskattade. Liksom flera andra nordeuropeiska länder är Luxemburg också känt för sitt öl.

Vianden – en av Luxemburgs vackra städer

Vianden ligger vackert belägen i området nära den tyska gränsen. Författaren Victor Hugo bodde i slutet av 1800-talet en tid i staden och var mycket inspirerad av dess skönhet. Viandens slott är en sagoliknande byggnad belägen på en höjd med vacker utsikt över staden och floden Our. På sommaren är det möjligt att ta en linbana från stadens centrum upp för bergssidan till slottet där man har en fantastisk utsikt över området.

Luxemburgs vackra vyer

En av Luxemburg största sevärdheter är La Petite Suisse, "Lilla Schweiz" i den tysk-luxemburgska naturparken som täcker ett större område på ömse sidor om gränsen. I Lilla Schweiz finns enorma klippformationer och ett stort nätverk av välmarkerade vandringsleder för den som vill vandra. Klipporna är dolda inne i stora bokskogar och ser därför inte mycket ut för världen utifrån. Träden döljer de stora klipporna som reser sig lodrät upp mot skyn. Man måste därför gå längs vandringslederna en bit in i skogen för att upptäcka de imponerande klipporna.

SAS tar dig med flyg till detta vackra lilla land.
 
 

Hotell

 

 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2015

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Kontakt | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies
Star Alliance