Resmål


Svenska
Change

Flyg till Hamburg

Flyg till Hamburg - ett av Hansans huvudsäten

Runt borgen Hammaburg vid Elbe växte så småningom staden fram från 800-talet och framåt. Staden är känd som en av Hansan eller Hanseforbundets huvudsäten. Detta handelsmonopol som under 1400-talet dominerade handeln med sina rutter mellan London, Hamburg, Lübeck, Visby, Novgorod m.fl. Hamburgs hamn är än idag en av världens viktigaste hamnar.

Som många andra tyska städer påverkades Hamburg av Napoleons frammarsch såväl som andra världskriget. Flyg till Hamburg och besök staden som har ett otroligt kanalsystem och till och med fler broar än Venedig och Amsterdam.

Uteliv och kultur

Flyg till Hamburg och ta del av ett rikt uteliv. I början på 1960-talet var det på en Reeperbahn-klubb som Beatles inledde sin karriär. Även områden som Schanzenviertel, Altona och Winterhude är kända för många barer och restauranger. Detta är ett arv ifrån tiden då sjömännen ofta i flera dagar fick vänta på att deras skepp skulle lossas och lastas.

Är man sugen på lite lugn och ro finns en oas – Alstersjöarna mitt i Hamburg. Där kan man hyra en roddbåt och bara flyta runt och njuta av de vackra villorna kring sjön. Andra sevärdheter är botaniska trädgården och rådhuset. För den icke nervsvage rekommenderas ett besök på Hamburg Dungeon, en skräckinjagande vandring genom Hamburgs mörka historia.

Fotboll

Många tar flyg till Hamburg för att titta på fotboll, staden är en utmärkt destination om man vill uppleva högklassig tysk ligafotboll. I Hamburg heter fotbollslaget som de flesta hejar på Hamburger SV och arenan som de spelar i heter Imtech Arena (tidigare Volksparkstadion 1953-2001, AOL Arena 2001-2007, HSH Nordbank Arena 2007-2010). Arenan har en kapacitet på 57 000 besökare och arenan är idag en av Europas modernaste och har fått 5 stjärnor av UEFA. I staden finns även kultklubben FC St. Pauli som spelar på traditionella Millerntor intill Reeperbahn.

Flyg till Hamburg och Tyskland, vi har billiga flygbiljetter för weekendresor, storstadsresor och fotbollsresor till Hamburg!

Kort om Hamburg

Invånare: 1,7 miljoner
Statskick: republik
Religion: 35 % katoliker, 35 % protestanter
Valuta: euro (EUR)
Tidsskillnad: 0
Landsnummer: 49
Språk: tyska

Ambassad: Tyska ambassaden, Artillerigatan 64, Stockholm, tel 08-670 15 00

Svenskt konsulat i Hamburg: Schwedisches Konsulat Ditmar-Koel-Str. 36, tel 040-24 82 76 64

 
 

Hotell

 

 
Boka SAS Plus
 

Scandinavian Airlines © 2015

| Regler & villkor | Sajtkarta | SAS Group | Press | För resebyråer | Nyhetsbrev | Cookies